Marmoterm

Domov Grelne plošče Cenik Galerija Proizvajalec

Vzorci

Brački sivec

Brački sivec

Carrara

Carrara

Cristallino

Cristallino

Veselje

Veselje

Rosso Verona

Rosso Verona

Gialo Atlantide

Gialo Atlantide

Verde Guatemala

Verde Guatemala

Prilepski beli

Prilepski beli

Rosa Norvegia

Rosa Norvegia

Rosa Portugallo

Rosa Portugallo

Granit 1

Granit 1.

Granit 2

Granit 2.

Granit 3

Granit 3.

Granit 4

Granit 4.

Standardne opcije

V standardni ponudbi grelnih plošč je poleg različnih vrst marmorja in granita tudi 6 tipov grelnih plošč različnih dimenzij in moči.
Za regulacijo temperature ogrevanja MRAMOTERM® grelne plošče ponujamo več vrst termostatov. Danfoss RMT 230 je osnovni model, medtem ko ostali spadajo v dodatno ponudbo.

Standardne opcije

Celovita rešitev ogrevanja

MRAMOTERM® grelna plošča vam v popolnosti reši vse vaše potrebe z ogrevanjem. S koriščenjem stoletnih izkušenj uporabe kamna v ogrevalne namene, naprednim razmišljanjem in tehnologijo smo ustvarili najbolj zdrav, enostaven, ekonomski, ekološki in estetski način ogrevanja. MRAMOTERM® grelne plošče so naš izdelek in lahko s ponosom rečemo, da imamo od leta 1987 do danes na tisoče zadovoljnih kupcev kupcev doma in v Evropi, ki so potrdili kvaliteto našega proizvoda in izkušenj. MRAMOTERM® ogrevanje je idealna rešitev kot celovito ali samo kot dopolnilno ogrevanje v prehodnem spomladanskem ali jesenskem času, ker ni potrebno zagnati celotnega sistema ogrevanja, temveč lahko ogrevamo samo določene prostore. Grelne plošče se lahko montira tudi v kopalnice in vlažne prostore. Ob nizki ceni vgradnje sistema ogrevanja z MRAMOTERM® grelnimi ploščami (2÷3 krat cenejša vgradnja od klasičnih sistemov ogrevanja) tudi ni stroškov z izvedbo kotlovnice, dimnika, skladiščenjem goriva in vzdrževanjem.

Zdravo in prijetno ogrevanje

Ogrevanje z MRAMOTERM® grelnimi ploščami je zdravo in prijetno zaradi toplotnega sevanja. Takšen način ogrevanja eliminira razliko temperature med stropom in tlemi v primerjavi s klasičnim ogrevanjem, kroženje in izsuševanje zraka je zato minimalno, kar je v interesu vašega zdravja. MRAMOTERM® grelne plošče v prostoru ne povzročajo nikakršnega hrupa in vibracij, ki bi škodovale bivalnemu ugodju. Zaščita je izvedena z večslojno izolacijo električnih delov tako, da ni možnosti električnega preboja ali pregretja grelne plošče. MRAMOTERM® grelne plošče so povsem varne za uporabnike, ker so izvedene po vseh standardih za varno uporabo.

MRAMOTERM® grelna plošča se priključi na vir napajanja AC 230V preko termostata s katerim reguliramo želeno sobno temperaturo v vsakem prostoru posebej. MRAMOTERM® gretje največjo učinkovitost doseže ob lastnem termostatskem nadzoru, vključen 24 ur dnevno pa ima optimalno razmerje med porabo el. energije in topline. Po priključitvi na vir napetosti se bo MRAMOTERM® grelna plošča ogrela v odvisnosti od zunanje in sobne temperature ali temperature same mase plošče za cca 30 do 40 minut na delovno temperaturo, ki je cca. 80℃. Temperatura na površini grelne plošče je neodvisna od uravnavanja temperature v prostoru.
Odvajanje topline grelne plošče poteka na dva načina:

Na oba načina je tako doseženo hitro in učinkovito odvajanje toplote v prostor. Sonce, ki ogreje vsako površino katero obsveti, tako tudi marmoterem gretje preplavi zrak brez vrtenja in ogreje vse trdne predmete v prostoru. Toplotno sevanje ima lastnost, da greje samo trdna telesa. Toplotno sevanje ene grelne plošče ogreva okoliške površine kod so: tla, strop, stene katere postanejo odlagališče toplote. Ta odlagališča toplote istočasno napravijo toplotno zaveso katera deluje pozitivno na osebe v tem prostoru. Topla telesa v prostoru zmanjšajo izmenjavo topline med človeškim telesom in okoliških predmetov, kratko rečeno, človeški organizem se zato počuti boljše. Takšen način gretja odpravlja razliko temperature med tlemi in stropom ter zmanjša kroženje (dvig prahu) in sušenje zraka na minimum. Vse to v interesu vašega zdravja ( še posebej astmatiki, vsi ki imajo težave z dihanjem in ljudi ki so nagnjeni k alergijam). Segrevanje vgrajene mase ima eno dobro lastnost samoregulacije, tj. ob močnejšem sijanju sonca, kateri še dodatno ogreje prostor, se izključi ogrevanje in notranjost MRAMOTERM® grelne plošče se stabilizira. V slabšem vremenu toplotni sprejemnik zazna temperaturno razliko in z odvajanjem toplote stabilizira temperaturo po celem prostoru. S tem je doseženo dušenje amplitude ogrevalnega vira.

Ekonomično ogrevanje - celovito ali kot dopolnilno

MRAMOTERM® grelna plošča pri vzdrževanju ugodne temperature prostora s povprečno izolacijo, porabi cca. 400÷500 Wh na m 2/24h električne energije, kar predstavlja prihranek energije od cca 25÷50% glede na ostale načine ogrevanja. Temperaturo v prostoru enostavno reguliramo s sobnim termostatom. Priporočamo, da termostat v začetku nastavite na ~ 20°C (+/- 1÷2°C) ter po določenem času preverite želeno temperaturo v prostoru. V kolikor je potrebno ponovno nastavite termostat za +/- 1÷2°C. MRAMOTERM® ogrevanje doseže največjo učinkovitost z lastno termostatsko regulacijo, zato je priporočljivo, da je priključeno 24 ur na dan, ker je tako najbolj učinkovito in ekonomično.

Ekologija

Vse navedeno kaže, da nakup izdelkov, zlasti tistih med katerimi živimo, nebi smel biti modna muha s katero se ponašamo, vendar odgovorno ravnanje, še posebej v odnosu do samega sebe in okolja okoli nas. Upamo, da boste izbrali nas izdelek, kateri bo zagotovo vas dolgoletni spremljevalec v življenju, tako zaradi stroškov in ohranjanja čistega okolja. MRAMOTERM® grelne plošče vam omogočajo živeti zdravo in ugodno kot popolna rešitev ogrevanja. V razvitih državah se vedno bolj razmišlja o varčevanju z energijo in zmanjšanju emisij CO, SO2. Glede na sedanje zahteve v zvezi z varstvom okolja, uporabo novih trendov tehnologije se načrtuje zmanjšanje emisij za približno 50% do leta 2050. Z analizo energetskih sistemov ocenjujejo, da 50% vseh emisij škodljivih za ozračje izhaja iz ogrevanja življenjskih in delovnih prostorov. Pomanjkanje virov nafte in plina, stalno naraščanje njihovih cen in njihove škodljive posledice za naravo nas vodi k razmišljanju o drugih virih energije, vključno z električno energijo katera zavzema visok položaj. V zahodni Evropi se vse bolj uporablja el. energija za ogrevanje. Kot tako je ogrevanje z MRAMOTERM® grelnimi ploščami preprost primer ekološko in ekonomsko najbolj sprejemljivega ogrevanja. Električna energija je v prihodnosti najbolj siguren vir energije.
Če gledamo, kot primer razmerje emisij škodljivih snovi med klasičnim ogrevanjem in ogrevanjem z MRAMOTERM® grelnimi ploščami bomo prišli do presenetljivih odgovorov. Družinska hiša do 100 m2 uporabnih površin porabi približno 3000 kg premoga na leto za ogrevanje. Iz poročila analize energetskih sistemov za ogrevanje, se ocenjujejo skupne emisije žveplovega dioksida, ogljikovodikov, dušika in prahu na okoli 700 kg na leto. Enaka hiša z ogrevanjem z MRAMOTERM® grelnimi ploščami porabi približno 7200 kWh el. energije letno, a od tega ogrevanja bo nastalo le okoli 7 kg nevarnih snovi, kar je 100 krat manj kot v zgoraj navedenemu primeru. V primerjavi z drugimi državami vidimo, da je v Angliji 18%, Franciji 33%, na Finskem 32%, na Švedskem 36% in na Norveškem 60% vseh stanovanj ogrevanih z el. energijo. Napoved kaže, da se bo v bližnji prihodnosti uporaba el. energije še povečati npr. v Franciji tudi do 50% na Finskem in Švedskem pa celo na 100%. Ti podatki nas vodijo k razmišljanju o večji možnosti in smotrnosti namestitve ogrevanja z MRAMOTERM® grelnimi ploščami. Vse navedeno govori da kupovanje izdelkov, zlasti tistih s katerimi živimo, nebi smelo biti nepremišljeno, vendar odgovorno ravnanje, še posebej za samega sebe.
Upamo, da ste izbrali naš izdelek, ki bo zagotovo dolgoletni spremljevalec vašega življenja, tako zaradi stroškov, čistoče ter ohranjanja čistega okolja.
MRAMOTERM® grelne plošče vam omogočajo živeti zdravo in ugodno kot popolna in celovita rešitev ogrevanja.

Posebne izvedbe grelnih plošč

Želite nekaj novega, edinstvenega in prilagojenega vašim željam?
Kljub že poznani estetski vrednosti marmornih grelnih plošč izdelanih iz naravnih materialov (kamen, marmor, granit) lahko sedaj dobite v posebni izvedbi. Nudimo vam opcijo obdelave peskanja raznih motivov na MRAMOTERM® grelni plošči po vaši želji kot tudi možnost obdelave površine grelne plošče s klesanjem. Bodite edinstveni in opremite svoj prostor s posebnimi celo unikatnimi MRAMOTERM® grelnimi ploščami.